Tietoa hoidoista 

Vyöhyketerapia
Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä, jota harjoitetaan ympäri maailmaa. Kokonaisvaltaisessa vyöhyketerapiassa käsitellään kehoa vyöhykkeiden; jalkaterien, korvien, pään, kasvojen ja/tai käsien heijastealueiden kautta. Heijastealueita käsitellään erilaisia lempeitä ja napakoita käsittelyotteita vuorotellen hyödyntäen.  Yksinkertaisimmillaan tekniikka on sormin tapahtuva jalkaterän pisteiden painelu. Apuna voidaan käyttää myös vyöhykepuikkoa. Käsittely ei saa tuntua liian kivuliaalta, vaan hoidosta on jäätävä miellyttävä ja rentoutunut olo.


Vyöhyketerapia kestää 60 - 120 minuuttia. Hoito pyritään aina aloittamaan lämpimällä jalkakylvyllä, jonka aikana mieli asettuu jo ottamaan hoitoa vastaan. Hoidon aikana käsitellään käsien, pään, kasvojen, jalkaterien ja/tai -pohjien kautta koko kehon heijastealueita hoitoajan sallimassa ajoissa.

Vyöhyketerapeuttiset hoidot elvyttävät kehon omia voimavaroja. Hoidot ovat erityisen rentouttavia sekä verenkiertoa, immuunipuolustusta ja aineenvaihduntaa tasapainottavia. 

Hoidoilla haetaan helpotusta mm. levottomuuteen, stressiin, päänsärkyyn, migreeniin, unettomuuteen, nivel- ja lihassärkyihin, (esim. iskias, niska-hartiaseudun kiputilat), ruoansulatusongelmiin, (esim. ummetus), kuukautiskipuihin ja vaihdevuosivaivoihin sekä turvotukseen tai ihan vaan rentoutumiseen. Vyöhyketerapialla voidaan hoitaa vauvasta vaariin.

Hoito on kokonaisuus, joka edellyttää vaikuttavuuden pitempiaikaiseen kestoon muutamia hoitokertoja, Ensimmäisellä käynnillä kartoitetaan hoidettavan taustatiedot, tehdään peruskäsittely ja keskitytään mahdollisiin ongelmakohtiin. Parhaaseen tulokseen päästään yleensä 3 - 5 hoitokerran sarjalla ja tarvittaessa n. kerran kuussa tapahtuvalla ylläpitohoidolla. Kertahoidolla saa myös autuutta aikaiseksi, ja se on rentouttava hetki arjen keskellä  :)

Detox eli Puhdistushoito on mainio hoito esim. paaston yhteyteen tai keväällä aineenvaihdunnan vauhdittamiseen puhdistuskuuriksi (3 hoitokertaa 2 viikon aikana). Tässä hoidossa hierotaan kevyesti Frantsilan siankärsämöuutetta maksan kohdalle oikean kylkikaaren alapuolelle ja asetetaan lämmin haude hierotun alueen kohdalle. Tämän jälkeen kääritään asiakkaan ylävartalo pyyhekääreeseen ja peitellään lämpimästi peitteeseen. Hauteen tehdessä taikojaan tehdään extralymfastimulaatio. Hoidon kesto 60 min. Kysy tästä erikseen hoitoaikaa.

Jalkakylpy
Jalkakylpy

Extralymfastimulaatio on kaikille sopiva, kehon nestekiertoa ja aineenvaihduntaa vilkastuttava sekä immuunipuolustuskykyä tukeva hoitomuoto. Lempeänä rentouttajana se soveltuu usein myös niille asiakkaille, joille klassinen hieronta ei vaikkapa suonikohjujen takia sovi. Lymfahoitoa käytetään esim. leikkauksen jälkeisen turvotuksen, fibromyalgian, reuman ja raskausaikaisen turvotuksen hoidossa. 

Psykozone on koko kehoa syvärentouttava hoito, jossa tasapainotetaan ja stimuloidaan käsien avulla energiavirtauksia jalkapohjasta. Hoito on kehitelty auttamaan seuraavanlaisiin oireisiin kuten : hermostuneisuus, stressi, pelkotilat, unihäiriöt, voimattomuus, päänsäryt ja alakuloisuus. Tämä on erinomainen hoito silloin, kun koet olevasi jollain tavoin elämäsi risteyskohdassa. Tehokkaan käsittelytavan lähtökohtana on jalkojen refleksipisteet (kehon heijasteet), joita hierotaan kevyin pumppaavin ottein ja rytmisin vedoin öljyn kera.

Meridiaanihoidoissa tasapainotetaan ja stimuloidaan käsien avulla energiavirtauksia jalkapohjasta. Meridiaanihieronta avaa kehon tukoksia ja voimistaa elinvoiman virtausta koko kehossa. Meridiaanihoito on erityisen lempeä käsittely, jossa käydään läpi sivelyottein jalkapohjan meridiaanialueet. Hoidon alussa jalkakylpy ja kevyt säärien hieronta.

Vauvat,muksut,nuoret:

Vyöhykehoidollinen vauvahieronta 2vk -11kk

Vauva Hieronta
Vauva Hieronta

Hoito on tehokas ja lempeä, josta voi saada apua moniin vauva-ajan haasteisiin. Hoito tehdään aina vauvan jaksamisen mukaan. Täysin terveet ja oireettomatkin vauvat hyötyvät hieronnasta. Ihokontakti laskee stressitasoa ja luo turvallisuuden tunnetta. Vauvan kehotietoisuus paranee. Läheinen ihokontakti vauvan ja aikuisen välillä lisää yhteenkuulumisen ja välittämisen tunnetta. Lempeä kosketus lisää mielihyvähormonin eli oksitosiinin tuotantoa, joka muun muassa lisää tyytyväisyyttä ja myötävaikuttaa kiintymyssuhteen positiiviseen muodostumiseen. Joskus riittää yksi käynti kerta, toisinaan tarvitaan kolmekin hoitokertaa. Hoitosarjan kolme hierontaa tehdään kahden viikon sisään ensimmäisestä käynnistä. Hoidon yhteydessä annetaan myös kotihoitovinkkejä. Kun varmuus vauvan käsittelyyn lisääntyy vauvaa hieroessa, se tuo myös rentoutta vanhemmille. 

Ensimmäisellä käyntikerralla vanhemman haastattelu, hoitosuunnitelma ja tutustuminen vauvaan ennen hoidon aloittamista. Varaa aika 30 min hierontaan ja maininta, että hoito on vauvalle sekä syy hoitoon tulolle.

Vauvahieronnan vaikutukset: rentoutuminen, lihasjännitysten helpotus, verenkierron vilkastuminenja aineenvaihdunnan parantuminen, hengityksen syventyminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen, unenlaadun paraneminen ja koko perheen hyvinvoinnin sekä mielialan kohentuminen vauvan olon helpottuessa. Hoidon esteenä mm. kuume, tulehdustilat, antibioottikuuri, ihon infektiot. Huom! Rokotusten jälkeen pidetään 3-5 välipäivää ennen hierontaa!

https://www.vauvahieronta.fi/vauvan-hyvinvointi

Vyöhyketerapeuttinen Muksuhieronta 2-12v. on kestoltaan 30 min. ja

Muksuhieronta
Muksuhieronta

Nuorelle Vyöhyketerapeuttinen hieronta 13-17v. on kestoltaan 30-45 min helpotukseksi mm. unipulmiin, levottomuuteen, vatsavaivoihin, ummetukseen, päänsärkyihin ja keskittymisen tueksi. Varaa aika joko 30 min hierontaan tai 45 min hierontaan ja maininta, että hoito on lapselle. Alaikäisen hoitoon tarvitaan lupa huoltajalta. Tulettehan siis ensimmäisellä kerralla yhdessä huoltajan kanssa. Huoltaja voi odottaa hoidon ajan hoitohuoneessa ja halutessaan nauttia jalkakylvystä/hierontatuolista odotellessaan.

Voit ottaa yhteyttä myös viestittelemällä: rentosoppi@gmail.com, messengerillä, whatsapilla tai tekstaamalla nroon 0504659375 ja soitan/otan sinuun yhteyttä ja sovitaan mahdollisesta tapaamisesta.

Raskausajan- ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Raskaushieronta on täydellisen ihana, turvallinen ja syvärentouttava koko kehon erikoishoito odottavalle sekä synnyttäneelle äidille ja kestää 75 minuuttia.

Raskaushieronta
Raskaushieronta
Raskausajan- ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Raskausaika on naiselle erityistä aikaa. Naisen mieli ja keho käyvät läpi monenlaisia muutoksia niin psyykkisesti, fyysisesti kuin hormonaalisestikin. Kehon painopiste muuttuu raskauden edetessä, vatsan kasvaessa mikä voi aiheuttaa lihasjännityksiä ja kiputiloja. Erityisesti lantion- ja alaselän alue sekä niska-hartiaseudun alue rasittuvat uudella tavalla.

Miten sitten raskausajan hieronta eroaa tavallisesta hieronnasta? Asiakas ohjataan miellyttävään kylkiasentoon ja asentoa tuetaan tyynyin. Noin puolessa välissä vaihdetaan hierottavaa puolta, jolloin siis vaihdetaan kylkeä. Lempeiden hierontaotteiden ja sekä vyöhyketerapeuttisten hoitopisteiden avulla helpotetaan erilaisia raskausajan tuomia jännityksiä, liitoskokohtien ja selän kiputiloja, pakarasärkyä, turvotusta sekä aineenvaihdunta häiriöitä.

Hierojan käyttämät hierontaotteet ovat hieman rajallisempia työskentelyasennosta johtuen, mutta hieronta säilyy silti tehokkaana. Sivelyotteet kuuluvat olennaisesti hierontahoitoon sekä jalkaterää käsitellään hoitavin vyöhyketerapeuttisin ottein. Niskan ja kaulan alueen tehokas käsittely onnistuu parhaiten selinmakuulta, jos raskaus sen sallii, koska raskauden ollessa jo pidemmällä selinmakuu aiheuttaa usein pahoinvointia vatsan painaessa selän suuria verisuonia.

Hieronnan aikana on lupa jutella, mutta myös yhtä lailla on lupa rentoutua kaikessa hiljaisuudessa. Nukahtaminenkaan ei ole häpeäksi! Raskaushieronnan tavoitteena on, että kotiin lähtiessä tunnet olosi kivuttovammaksi, "kevyemmäksi" ja rentoutuneemmaksi.

Hoitoa voi tehdä koko raskauden ajan. Hoito palauttaa kehoa tehokkaasti myös synnytyksen jälkeen. Hoito on turvallinen ja miellyttävä kokemus. Hoitoaika 75min.

Klassinen hieronta
Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on hyvin vanha, perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsintehtyä, pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta - esimerkiksi painelua tai sivelyä. Hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus.

Klassisessa hieronnassa hieronnan voimakkuus vaihtelee asiakkaan mukaan. Onkin tärkeää, että hoidon aikana kerrot tuntemuksistasi, niin saamme yhdessä parhaan lopputuloksen. Hoito saa tuntua, muttei olla liian kivuliasta.

Joskus oireiden helpottumiseen riittää 60 minuutin niska-hartiahieronta, mutta tiesitkö, että joskus on tärkeää käsitellä myös jalat/pakarat/kädet, jotta oireet oikeasti helpottuvat? Keho pyrkii aina tasapainoon, ja vaikka kipu tai oire olisikin lapojen välissä, ongelman perimmäinen syy saattaa löytyä ihan muualta. Ja että esimerkiksi 90 tai 120 minuutin hieronnan aikana päästään ihan eri tuloksiin kuin lyhyemmässä ajassa. Lihakset pitää saada lämpimäksi, jotta kireyksiin päästään vaikuttamaan ja aineenvaihdunta ja verenkierto lähtevät kunnolla liikkeelle. Jo 30-45 minuutissakin saadaan oloa rentoutettua ja kehoa virkistettyä päivän touhuihin, niin että ajatuskin luistaa letkeämmin.

Klassisen hieronnan tueksi voidaan käyttää lisänä mm.  imukuppihierontaa, guashaa, lämpötyynyjä ja vaikkapa Qiharan tekniikoita.

Hieronnassa riisutaan vain hoidettava alue. Alusvaatteet jätetään päälle. Hoidon aikana olet peiteltynä, paljaana on vain käsiteltävä alue.

Imukuppihieronta ja Gua Sha
Imukuppihieronta ja Gua Sha

Imukuppihieronta on erittäin tehokas hoitomuoto, joka on ollut osa sekä kiinalaista että länsimaista lääketiedettä jo satoja vuosia. Ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoa nostetaan kupeilla irti alustastaan, eli mekaniikka on päinvastainen kuin hieronnalla. Kuppeja liu'utetaan ihoa pitkin tai pidetään paikoillaan. Alipaineella saadaan tilaa ihon alla oleviin kudoksiin ja aineenvaihdunta paranee ja liikkuvuus lisääntyy. Samalla hoidetaan tietenkin lihaksia, kireyspisteitä ja ärsytetään akupunktiopisteitä. Hieronnan ohella tehtävä liukukuppaus nopeuttaa hoitotuloksen saamista ja tuntuu tosi miellyttävältä.

HUOM! Kuppauksesta voi tulla mustelmia tai pieniä verenpurkaumia ihoon, ne paranevat noin viikossa.

Kupin alla oleva alipaine vetää ihoa sekä pehmytkudosta hieronnan mukana, samalla edistäen tehokkaasti verenkiertoa ja imunestekiertoa. Imukuppihieronnalla voidaan lieventää lihaskireyksiä esim. niska-hartiavaivat, poistaa kuona-aineita, hoitaa arpikudosta ja erilaisia lihasten kiputiloja. Periaatteessa tällä tekniikalla voidaan hoitaa samoja asioita, kuin hieronnalla.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2005/11/15/kuppausta-ilman-suoneniskentaa

 Gua sha- hieronta on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva hierontatekniikka, joka tehostaa veren- ja lymfanesteiden kiertoa. Hoidossa painellaan akupisteitä tai hierotaan ihoa ja lihaksia vetämällä välinettä pitkin ihoa. Gua Sha on erittäin rentouttava syvähierontatekniikka, joka puhdistaa kehoa helpottaen nopeasti pakallista kipua, mm. lihas- ja jännekipuja. Gua sha on tehokasta faskiakäsittelyä ja käydään läpi yleisimpien tuki- ja liikuntaelin sairauksien hoitamista, esim tensio neck, tennis- ja golfkyynärpää, issiasongelmat, rannekanavan oireyhtymä, jännetuppitulehdus, plasantaari faskiitti jne.  Myös tämä hoitomuoto sopii erinomaisesti kassisen hieronnan tueksi.

Yhdistelmähoidot
Yhdistelmähoidot

YHDISTELMÄHOIDOT: johon uutena lisänä myös acupainanta ja vatsankautta hoitaminen, hoitaminenVyöhyketerapia+klhieronta, vyöhyketerapia+ äänimaljat, Qihara+klhieronta, reiki+hieronta, äänimaljahoito+reiki, vyöhyketerapia+reiki tai vaikkapa klhieronta+äänimaljahoito... you name it. Hieronta rentouttaa kireitä lihaksia, vilkastuttaa hierottavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, sekä poistaa kipuja. Hieronnan lisäksi voidaan käsitellä vyöhyketerapeuttiset heijastealueet jalkapohjista (tai käsistä) sekä aineenvaihdunnalliset heijastealueet tai vaikkapa äänimaljolla haetaan syvärentoutusta ja helpotetaan jännitysperäisiä kireyksiä ja reiki hoidolla ladataan kehoon energiaa. Yhdistelmähoidot voivat toimia toimivat tehostettuna hoitona esim. niska-hartia- tai selkävaivoihin, jännityskireykien helpottamiseen sekä antamaan lisä buustia. Klassiseen hierontaan voidaan sisällyttää halutessasi myös imukuppihierontaa, gua shata ja miksi ei myös kuumia kiviä/lämpöpakkauksia rentouttamaan ja lämmittämään lihaksia. Yhdistelmähoidot antavat kehollesi mahdollisuuden tasapainottaa ja korjata myös muita kuin lihaksiin liittyviä epätasapainotiloja. Yhdistelmä hoitojen hoitoajat ovat 60min, 90 min tai 120min. Näin helppoa on yhdistelmähoitojen varaus: varaat jonkun hoitoajan kerrot vain lisätietoihin mitä hoitoa kaipaat lisäksi...tehdään sitten yhdessä toimiva coctail.

Vatsan kautta hoitaminen
Vatsan kautta hoitaminen

Vatsan kautta hoitaminen yhdistelmähoidoissa. Maha on mm. tunteiden säiliö ja reagoi ajatteluumme, mutta myös ruokaan mitä ja miten syömme.
Tiedäthän miten mahassa tuntuu kutkuttava odotus ja kupliva ilo, mutta myös kouristava pelko, huolestuneisuus, jännitys, ahdistus ja suru. Nämä tunteet voi tuntua kouristeluina, möyrinänä, vatsan toimimattomuutena tai liiallisena toimintana.
Pulmat vatsassa voivat tuntua myös alaselän kipuina heijastuen jalkoihin ja psoakseen, pallean kireyteen, hermoston toimintaan ja ilmetä hengityksen pulmina.
Vatsan kautta hoitaminen voi kuulostaa vieraalta ja hämmentävältä, sillä vatsan seutu on fysiologisesti melko suojaton ja haavoittuvainen alue, jonka paljastaminen ja kosketeltavaksi antaminen voi vaatia totuttelua. Hoidossa edetään lempeillä otteilla, rauhallisesti ja sinua kunnioittaen. Hoito voidaan tehdä joko paljaalle iholle tai ohuen kankaan läpi sekä se voidaan tehdä omana hoitona tai vaikka yhdistettynä muuhun hoitoon.

Kuumakivihieronta
Kuumakivihieronta

Hukka Harmony -kuumakivihieronta

Kivien lempeä "kosketus" ja siihen liittyvä lämpö toimivat todella tehokkaasti. Jo yksi hoitokerta avaa ja rentouttaa lihakset ja mielen. Jos keho on pahasti tukossa, tarvitaan useampi hoitokerta. Osa kivistä lämmittää samalla, kun toisilla kivillä hierotaan. Kehon eri osille käytetään niille soveltuvia hierontatekniikoita. 

Kuumakivihieronta on rentouttava hoitomuoto, joka pohjautuu klassiseen hierontaan. Hieronnassa kivien luovuttama lämpö mahdollistaa syvemmällä olevien kudosten rentoutumisen, vilkastuttaa verenkiertoa ja aktivoi immuunipuolustusta. Hieronta lievittää lihasjäykkyyttä ja -kipuja.

Valittavanasi on:

kokovartalohieronta 90 min,

osahierontana 45 min kasvo,decolte, hartia ja päähieronta tai

osahierontana 45 min selän, ja hartiaseudun hieronta

Lämmön vaikutuksia: laajentaa verisuonia, lisää verenkiertoa, aineenvaihduntaa, tulehduksenvastaisen reaktion voimakkuutta, vähentää kipua sekä lihasten jäykkyyttä ja pehmentää kudoksia.

Brain Relief
Brain Relief

Brain Relief -hoito on Suomessa kehitetty. Se on yhdistelmä vuosituhantisia aasialaisia ja suomalaisia painallus- ja hierontahoitotekniikoita. Hoito ei itsessään tähtää minkään vaivan tai sairauden hoitamiseen, vaan hoidon tavoitteena on syvärentoutuminen. Hoito perustuu hyvänolon- ja rauhoittumisjärjestelmän aktivointiin täsmäpisteisiin tehdyn, kipua tuottamattoman kosketuksen avulla. Sopii ihan kaikille perusterveille; niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.  Lue lisää menetelmästä tästä: https://brainrelief.fi/brain-relief-menetelma/

Hoidettava on hoitopöydällä selällään koko hoidon ajan, jotta rentoutumisefekti maksimoituu. Hoito tehdään ilman voiteita. Pue päälle mukavat vaatteet ja varaa puhtaat, ohuehkot sukat (tarvittaessa minulta löytyy myös hoitosukat). Ihonmyötäisissä vaatteissa saa parhaimman tuntuman. Korut ja kello pois hoidon ajaksi.

Hoito kohdistuu päähän, kasvoihin, hartian ja niskan seutuun, käsiin ja jalkoihin. Hoito-otteisiin kuuluvat painallukset, venytykset, koputukset sekä pyörittävät, hankaavat, pöyhivät ja rapsuttavat otteet, joista monet ovat erityisen hitaita ja lempeitä.

Hoidettavat ovat kertoneet saaneensa Brain Relief -hoidosta helpotusta myös mm. ylivilkkauteen, levottomiin jalkoihin, migreeniin, nukahtamis- ja univaikeuksiin. Hoidon kesto 60 min. 

Rinsessahoito
Rinsessahoito
 Rinsessahoito sopii nimestä huolimatta myös Rinsseille ja on arjen sankarien hemmotteluhetki, jonka jälkeen olo on kuin ihana niinkuin Rinsessalla kuuluu ollakin.

Hoidon aluksi asetetaan kämmeniin lämpöpakkaukset. Tämän jälkeen kasvot puhdistetaan kevyesti päivän pölyistä. Seuraavaksi aloitetaan kasvojen ihoa elvyttävä ja verenkiertoa vilkastuttava kasvohieronta huumavallalla ja rauhoittavalla ruusuöljyllä. Hoidon voi myös tehdä ilman öljyä. Öljyllä hierottaessa hoitavien aineiden imeytymistä ja pintaverenkiertoa vauhditetaan halutessasi kasvoimukupin avulla. Kasvohieronta päättyy virkistävään ruusuveden pirskotteluun kasvoille. Halutessasi voit lisämaksusta ottaa myös kasvo- tai käsinaamion. Kun kasvojen alue on käsitelty, siirrytään pään-, niskan- ja hartioiden alueelle. Käsitellään kädet sormenpäistä lähtien. Hoito virkistää ja rentouttaa saman aikaisesti. Hoidon kesto n.90 min.

Huilihetki kahdelle
Huilihetki kahdelle

Huilihetki kahdelle sisältää valintanne mukaan vyöhykeellisen käsi- / kasvo- / pää- / jalkahoidon teille molemmille. Huilihetkeen tulette ystävän, kumppanin, lapsesi kanssa yhtäaikaa. Sinun nauttiessa hoidosta ystävä voi hörppiä kaffit/teet/smoothiet tms. pikkupurtavan kera istuessaan hierontatuolilla tai nauttiessa jalkakylvystä...Sitten tehdään vaihto. Hoidon kesto n.90 min

Elvyttävä jalkojenhieronta Thaimaalaisittain sisältää jalkojen käsittelyn jalkaterästä aina sääreen asti käsin hieroen, painellen, nivelten liikettä edistäviä ja venyttäviä otteita käyttäen. Hoidon alkuperä on kiinalaisessa vastaavassa hoidossa, jossa käsitellään sekä meridiaaneja sääristä että hoitopisteitä jalkapohjasta, mutta ei suoranaisesti tehdä länsimaisittain harjoitettavaa vyöhyketerapiaa. Hoidon jälkeen jatkat päivääsi kepein askelin. Hoidon kesto n.90 min.

Hetkonen hemmotteluhieronta
Hetkonen hemmotteluhieronta

Jos on vain hetki aikaa ... valitse HETKONEN 30 min  hemmotteluhieronta

1. Kasvohieronta (30 min)

Kasvohieronta rentouttaa kasvon alueen lihaksia, korvia ja on todellinen stressin helpottaja. Hieronta vilkastaa kasvojen verenkiertoa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa sekä virkistää mieltä.

​Hieronta aloitetaan kasvojen, kaulan ja decolteen puhdistuksella puhdistusliinalla, jonka jälkeen hieronta tehdään hurmaavalla ruusuöljyllä ja viimeistellään ruusuvedellä. Kasvohierontaan voidaan ottaa mukaan kasvoimukuppi tehostamaan hoitoa tai käyttää kasvo guashaa.

Tulethan kasvohierontaan meikittä.

2. Kevyt niskahartiapäähieronta (30min)

Hieronta on yhdistelmä klassista hierontaa ja vyöhyketerapiaa. Voidaan tehdä hoitopöydällä selällään maaten tai tuolilla istuen. Hieronta vilkastuttaa niskan ja pään verenkiertoa. Helpotukseksi mm. pääkipuihin ja huimaukseen.

3. Jalkahieronta, sääreen saakka (30min)

Hieronnassa käsitellään jalkaterät ja-pohjat, nilkan alue ja sääri hierovin, hankaavin, osittain myös kevyin painalluksin. Hoito on kivuton ja lempeä. Hoidon alussa jalat puhdistetaan kosteuspyyhkeillä, jonka jälkeen kevyt kuivaharjaus ja hieronta.

4. Käsien hieronta (30 min)

Hoito aloitetaaan käsien pesulla, jonka jälkeen kevyt kuivaharjaus ja rasvaus. Hieronnassa käydään öljyn kanssa läpi kämmenet, kämmenselät, sormet, ranteet ja koko käsivarret olkaan saakka.

Nirvana kokovartalohieronta
Nirvana kokovartalohieronta

NIRVANA, kokovartalohieronta on hellävarainen hieronta, kevyempää klassista hierontaa ja tapahtuu sivelyottein. Otteet ovat hitaita ja siksikin täydellisesti rentouttavia. Alussa voit valita mieleisen tuoksun eteerisistä öljyista, joka sekoitetaan hierontaöljyyn lisäämään nautintoa. Hoito voidaan tehdä myös ilman aromaattisia öljyjä. Hoidon jälkeen sinulla on ihanan levollinen, nirvanaa muistuttava hyvä, kevyt olo!  Hoidon kesto 90 min.

Äänimaljarentoutus sinulle
Äänimaljarentoutus sinulle

Äänimaljahoito ja Ryhmille tehtävät Sointykylvyt ovat syvärentoutusmenetelmiä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin.  Äänimaljojen pääelementit ääni ja värähtely luovat yhdessä ihanan rentouttavan kokemuksen, jolloin rentoutujan on helppo päästää irti ja rentoutua sekä kehon että mielen tasolla.

Kun maljaa napautetaan iskimellä, malja alkaa värähtelemään ja ääni resonoi kehon jokaisessa solussa.

Äänimalja saa kehomme vesimolekyylit värähtelemään harmonisesti ja vaikuttaa solutasolla saakka.

Äänivärähtely etenee kehon nesteissä vaikuttaen näin syvemmällä kuin mihin hoitajan kädet ulottuvat. Äänimalja rentoutushoito tehdään hoitopöydällä ja mukavasti pötkötellen päin- ja/tai selinmakuulla. Äänimalja rentoutuksessa olet omissa mukavissa vaatteissasi. Maljoja soitetaan rentoutuksen aikana sekä keholla että tilassa. Sointukylpy on ryhmille tehtävä rentoutus jossa äänimaailma on monipuolisempi. Sointukylvyissä pääset pötköttelemään mukavasti vilttien alla ja otat vastaan tilassa soittettujen äänten hoitavaa ja rentouttavaa äänenvärähtelyä. Ryhmähoidossa maljoja , sadetikkua, gongia  ja kosheja soitetaan tilassa ei keholla.

Kysy rohkeasti sointukylpyrentoutusta ryhmille esim. polttareihin, tyhy päivään, synttäreihin, rentoon yhdessäoloon perheen tai vaikka ystäväporukan kesken. minimi ryhmäkoko4 hlöä. Ryhmärentoutukset mahdollisuuksien mukaan valitsemassasi omassa tilassa esim kotonasi, kodissani ja sään salliessa  valloittavasti ihan pihalla tai terassilla tai erikseen varaamassani tilassa.

Sointukylpy, rentoutus ryhmille
Sointukylpy, rentoutus ryhmille

Maljojen matalat äänet vaikuttavat enemmän kehollisesti ja korkeat henkisesti. Äänimaljat tuottavat melodia ja lyriikka vapaata musiikkia ja värähtelevät eri taajuuksilla keholla vaikkuttaen syvemmällä (solutasolla) kuin minne hoitajan kädet ulottuvat.

Hoidon esteitä ovat epilepsia. raskaus, sydänsairaudet ja tahdistin, syöpä (ei jos todettu parantuneeksi), veritukokset sekä akuutit sairaudet kuten kuume ja flunssa.

Reiki energiahoito
Reiki energiahoito

REIKI energiahoito on luontaishoitomuoto, jossa energiaa välitetään käsien kautta hoidettavaan. Reikihoidossa hoidettava rentoutuu ja on energian vastaanottajana. Taustalla voi kuulua hiljasta musiikkia tai hoito voidaan tehdä myös hiljaisuudessa. Hoito on kevyin kosketuksin ja painalluksin tapahtuvaa käsittelyä, hiljaista tietoista kosketusta.

Llempeän kosketuksen voimaa
Llempeän kosketuksen voimaa

Hoito tehdään hoitopöydällä pehmeisiin peittoihin käärittynä ja asiakkaalla on yllään mukava asu. Energiahoidon vaikutus tuntuu useimmiten rentoutumisena, lämpönä tai väreilyn tuntemuksina.

Hoidosta tulevat vaikutukset ja kokemukset ovat hyvin yksilöllisiä ja kokonaisvaltaisia. Hoidossa tapahtuu vain se, mitä tarvitset ja mihin olet valmis.

Myös Reiki energiahoito voidaan yhdistää muihin hoitoihin halutessasi esim. 90 min hoitoajasta 45min klassista hierontaa ja 45min. energia hoitoa.

Jos haluat yhdistää reikihoitoa muihin hoitoihini mainitse siitä, joko varausta tehdessä tai hoitoon tullessasi.

QiHara-kehonhoitomenetelmä
QiHara-kehonhoitomenetelmä

QiHara -koko kehon hoitomenetelmä

QiHara kehomenetelmä on pääasiallisesti asiakkaalle vaatteiden päältä hoitopöydällä tehtävä lempeän vahva käsittely. Tätä käsittelyn tapaa voisi nimittää tuttuuden vuoksi hieronnaksi, kyseessä on hoitajan painonsiirtoon perustuva hoitamisen tapa. Muistuttaa shiatsua, mutta tehdään hoitopöydällä.

Tässä tulet hoidetuksi akupisteitä painellen, monin tavoin hieroen, mobisoiden ja myös venyttäen. Mukaan tulee pistemäisten alueiden käsittelyä käyttäen tarvittaessa mm. guashaa ja imukuppeja sekä HukkaHarmony kiviä osana hoitoa.

Hoito on kehoa huoltava; liikeratoja avaava ja kehoa venyttävä, mieltä ja lihaksia relaxoiva sekä samalla aineenvaihduntaa aktivoiva kokonaisvaltainen hoitomenetelmä.

Perustana tälle kehomieltä hoitavalle käsittelylle ovat shiatsu, thaimaalainen hoitotekniikka, kiinalaisen lääketieteen teoreettinen pohja, meridiaanihieronta, akupainanta ja länsimainen lähestymistapa ihmiseen kokonaisuutena.

Hoitoajat 75min osahoito.-120 min. kokohoito valintasi mukaan. Kaikille ikäryhmille sopiva kosketushoito, joka räätälöidään kullekin henkilökohtaisesti.